successen
persbericht
waardhoeve
onze paarden
hengsten
te koop
nieuws
contact
2021 NORDWAAED 2e bezichtiging KWPN hengstenkeuring
     
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij  

NORDWAARD in de KWPN hengstenkeuring, helaas stopt het voor hem in de 2e bezichtiging, maar wat zijn we trots op hem! Eén van de mooiste hengsten van de keuring, met veel techniek, power en balans presenteerde hij zich. Ook aan het eind van een lange dag in de KWPN Select Sale draafde hij er nog fris overheen. De bieders konden dit kennelijk ook waarderen, want er werd niet alleen uit Nederland, maar ook uit de Engeland, Amerika en Duitsland geboden. Het hoogste bod kwam uiteindelijk uit Nederland, dus we kunnen hem van nabij nog volgen. We wensen de nieuwe eigenaar nog veel plezier met hem en hopen en verwachten nog veel van hem te horen.

 

   

2e bezichtiging KWPN hengstenkeuring

06 02 2021

 

   
2019 JUNIMOND (= ZEGERWAARD) Wiener Landesmeister 2019
     
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij  

Pia Gabriel en JUNIMOND zijn in Süßenbrunn (Oostenrijk) met een fraaie score van 70,2% “Wiener Landesmeister in der allgemeinen Klasse” geworden.

Pia Gabriel en JUNIMOND hebben in het verleden al de volgende resultaten behaald:
- opgenomen in de top 200 van de FEI-wereldranglijst 2017
- lid van het Oostenrijk dressuurkader 2017/2018
- 5e plaats van het Oostenrijks Landskampioenschap 2017
- talrijke overwinningen en plaatsingen tot in de Grand-Prix
- internationale plaatsingen in de Grand Prix
- internationale overwinningen in de LT
- lid van het Oostenrijks LT-kader 2015
- bronzen medaille winnaar van het Oostenrijks kampioenschap LT

 

 

   

JUNIMOND (= ZEGERWAARD)

"Wiener Landesmeister"

   
   
2019 ONORA WAARD Nationaal Reserve Kampioen Dressuurveulens KWPN 2019
     
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij  

ONORA WAARD (ESCOLAR X FLORENCIO) is op 16 augustus in Ermelo Nationaal Reserve Kampioen Dressuurveulens KWPN 2019. “Onora” is een Ierse meisjesnaam en betekent “trots”, en trots zijn we op haar, zeer trots! Het jurycommentaar luidde als volgt: “Onora Waard, een Escolar uit een Florencio-merrie. Het is een veulentje van 4 juni, het jongste veulen van de kampioenskeuring. Het is een heel goed ontwikkeld veulen met een prachtige uitstraling, een goede bovenlijn er in. Een veulentje wat op een actieve manier stapt, in draf heel veel mechaniek laat zien, in galop veel souplesse laat zien, goede afdruk, veel ruimte. Een heel compleet veulen”

 

  Video: ONORA WAARD "Nationaal Reserve Kampioen Dressuurveulens KWPN 2019"

ONORA WAARD

Kampioen Dressuurveulens 2019 Rotterdam

   
   
2019 ONORA WAARD Kampioen Dressuurveulens 2019
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

ONORA WAARD (ESCOLAR X FLORENCIO) is op 12 juli in Rotterdam Kampioen van de Dressuurveulens 2019 van KWPN Regio Zuid-Holland geworden en is tevens doorverwezen naar de Nationale Veulen Keuring in Ermelo in augustus. Ze zet daarmee een traditie voort, want ook haar moeder elitemerrie IRISH WAARD (FORENCIO X JAZZ) viel deze eer te beurt.
Het jurycommentaar luidde als volgt: “Een jong veulen van Escolar uit een Florencio-moeder van 4 juni, is een veulen wat goed ontwikkeld is, hoogbenig is, heel aansprekend, veel lengte in het lichaam – een veulentje wat zeer goed kan stappen, veel ruimte, veel takt, veel lichaamsgebruik - de draf is extra, treed echt mooi op met een prachtige techniek in de benen, maakt zich daarin ook groot, veel balans daarin - dat zien we ook in de galop, een veulentje wat makkelijk van de draf naar de galop gaat en omgekeerd een vlijtig ritme heeft en de balans heeft en de expressie die we graag willen zien en daarom maken we nr 31 vandaag kampioen en tevens afgevaardigd naar de Nationale Veulen Keuring in Ermelo.”

 
   
 

ONORA WAARD

Kampioen Dressuurveulens 2019 Rotterdam

   
     
38
2019 KYRONA WAARD Bestgaand Rijpaard VWAV 2019
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Jessica wint met KYRONA WAARD de “Bestgaand Rijpaard” rubriek op de 50ste Fokdag van de VWAV in Asperen. KYRONA was het jongste paard in de rubriek en ook nog eens top hengstig, maar onverstoorbaar voor vlaggen, muziek en tuigpaard-lawaai deed ze haar ding. En dat deed ze zo goed dat de jury haar op 1 plaatste en prees om haar rijdbaarheid, bewegingskwaliteit en exterieur. Was genieten Jessica, gefeliciteerd!

 
   
 

KYRONA WAARD

Bestgaan rijpaard VWAV 2019

   
2018 IRISH WAARD Kampioen L1 Kring Oost Maas Merwede
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Dé perfecte afsluiting van het jaar: JESSICA en IRISH WAARD Kampioen Indoor 2018/2019 van de Kring Oost Maas Merwede! Met 2 gewonnen selectiewedstrijden, Oud-Beijerland 67,7% en Zwijndrecht 71,7%, een 2e plaats in de halve finale 70,5% en een 1e plaats in de finale 65,7% hebben ze in dit traject een fantastische reeks neergezet. Nu vol vertrouwen op naar het Regio Kampioenschap. Gefeliciteerd Jessica!

 
   
 

IRISH WAARD

Kampioen L1 Kring Oost Maas Merwede

   
2018 GREGWAARD Gelders reservekampioen Z2
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Marlou en GREGWAARD zijn zaterdag in Steenderen Gelders reserve-kampioen in de Z2 geworden. Vrijdag tijdens de halve finale werd nog een mooie 1e plaats behaald met ruim 68%. Helaas konden ze zaterdag in de finale tijdens de kür op muziek die positie niet vasthouden, maarmet een fraaie 69% werd wel geheel verdiend het reserve-kampioenschap binnen gehaald. En dan te bedenken dat dit pas hun 3e wedstrijd in de Z2 is. Top gepresteerd Marlou, gefeliciteerd!

 
   
 

GREGWAARD

Gelders reservekampioen Z2

   
     
2018 SURONA Preferent
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

SURONA elite, prestatie, nu postuum ook "preferent" door de "ster" van KYRONA WAARD. De andere paarden die hier aan bijdroegen zijn WINTANA WAARD (elite, preferent, prestatie) en IVARWAARD (2e bezichtiging HK)

 
   
 

SURONA

Preferent

   
     
2017 ERBENWAARD Team RV Bernoski Kampioen CHIO Zuid-Holland Cup
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Jeanine en ERBENWAARD zijn afgelopen weekend met het team van RV Bernoski kampioen CHIO Zuid-Holland Cup 2017 geworden. Zowel in de halve finale als in de finale leverde Jeanine met ERBENWAARD een belangrijke bijdrage aan het teamresultaat. Beide proeven werden beloond met ruim 67%. Top, gefeliciteerd Jeanine!

 
   
 

ERBENWAARD

Team RV Bernoski Kampioen CHIO Zuid-Holland 2017

   
     
2017 JUNIMOND(=ZEGERWAARD) winnaar Grand Prix Weikersdorf
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Pia Gabriel en JUNIMOND winnen de FEI Grand Prix in het High Class Horse Center Weikersdorf in Oostenrijk. Het werd “einen Doppelsieg” voor Pia, met de mooie score van 67,7% werd ze 1e met JUNIMOND en met haar andere paard AL PACINO veroverde ze de 2e plaats. Gratuliere Pia!

 
   
 

JUNIMOND(=ZEGERWAARD)

winnaar Grand Prix Weikersdorf

   
     
2017 WINTANA WAARD Prestatie
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Onze elite preferente merrie WINTANA WAARD gaat vanaf heden door het leven als “elite, preferente, prestatie merrie”. Het predicaat ‘prestatie’ is behaald door de sportprestaties van haar eerste 3 nakomelingen, met dank aan de betreffende amazones en ruiter:
- CARSTENWAARD Inter I/PSG met Stephanie de Frel
- DYADE WAARD Z1 met Willy Joosten
- ERBENWAARD Z2 met Jeanine Smith

 
   
 

WINTANA WAARD

Prestatie

   
     
2017 JUNIMOND(=ZEGERWAARD) Grand Prix debuut
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

JUNIMOND (=ZEGERWAARD) maakte onder zijn eigenaresse Pia Gabriel-Vaugoin vandaag zijn Grand Prix debuut met een hele mooie score van 68%. JUNIMOND werd onder de naam ZOEF in het verleden opgeleid en uitgebracht in de ZZZ door Brigit van der Drift, waarna hij naar Oostenrijk werd verkocht. ZEGERWAARD (v. JAZZ, m. SURONA) is het eerste paard uit onze fokkerij die uitgebracht wordt in de Grand Prix.

 
   
 

JUNIMOND(=ZEGERWAARD)

Grand Prix debuut

   
     
2016 IRISH WAARD Elite
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

IRISH WAARD was al ster, voorlopig keur en PROK en nu door het behalen van de IBOP komt zij in het bezit van het “elite-predicaat”. In de moederlijn is dit de 5e elite-merrie op rij: m. WINTANA WAARD elite preferent (v. JAZZ); gm. SURONA elite prestatie (v. FLEMMINGH); gmm. MURONA elite preferent prestatie (v. VINCENT); gmmm. FURONA elite (v. ZAÏRE).

 
   
 

IRISH WAARD

Elite

   
     
2016 GREGWAARD Kampioen jonge paarden rubriek Indoor Oosteind
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

De overwinning in de rubriek voor vijfjarige paarden op Indoor Oosteind was zaterdag (5-11-2016) voor GREGWAARD. De zoon van FLORENCIO liep onder het zadel van Marlou de Ruyter naar een score van 82 punten en een kreeg daarbij hele mooie 9,5 voor de draf. Voor Marlou was dit niet het enige succes bij de jonge paarden, want met HALEY B schreef ze ook de overwinning bij de vierjarigen op haar naam. In de gecombineerde finale werden de paarden overgereden door Kim van der Velden, die GREGWAARD met een 9,5 op kop plaatste.

 
   
 

GREGWAARD

Kampioen jonge paarden rubriek Indoor Oosteind

   
     
2016 SURONA Prestatie
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

De elite eptm merrie SURONA (FLEMMINGH X VINCENT), dochter van de elite preferente prestatie merrie MURONA, heeft op basis van de sportprestaties van de volgende nakomelingen voldaan aan de KWPN-norm voor het predicaat “PRESTATIE”:
-  JUNIMOND (=ZEGERWAARD v. JAZZ) FEI PSG/Inter 1 met Pia Gabriel
-  AXELWAARD (v. CONTANGO) USA Level 3 met Nathalie Madge
- ELEWAARD (v. VIVALDI) USA Level 3 met Ida Mattisson

 
   
 

SURONA

Prestatie

   
     
2016 ZEGERWAARD Kampioen Prix St George Landesmeisterschaft Austria 2016
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Pia Gabriel  en JUNIMOND hebben tijdens het Oostenrijks Landesmeisterschaften Dressur 2016 in Pechtolsdorf de Prix St George gewonnen met ruim 72%. De JAZZ-zoon JUNIMOND voorheen ZEGERWAARD is een zoon van SURONA.

Gratuliere Pia!

 

 

 
   
 

ZEGERWAARD

Kampioen Prix St George Landesmeisterschaft Austria 2016

   
     
2016 WINTANA WAARD Preferent
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

WINTANA WAARD (v. JAZZ) dochter van SURONA (v. FLEMMINGH) heeft dankzij de keuringsresultaten van haar 3 afstammelingen het predicaat PREFERENT verkregen. De afstammelingen die hier aan bijgedragen hebben zijn:

- CARSTENWAARD (v. DON SCHUFRO) ster, prok

- ERBENWAARD (v. ROUSSEAU)  ster, prok

- IRISH WAARD (v. FLORENCIO) ster, prok

 

WINTANA WAARD

Preferent

   
     
2016 GREGWAARD Gelders kampioen M1 2016
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Marlou de Ruyter en GREGWAARD zijn Gelders Kampioen M1 2016! In Rekken (Achterhoek) werden de Gelderse Kampioenschappen dressuur en springen georganiseerd. Door de vele regen de afgelopen tijd waren de terreinomstandigheden zwaar. Op vrijdag in  de halve finale liet Marlou met de FLORENCIO-zoon een spectaculaire proef zien, die met 76,6% en 8% los werd gewonnen. Op zaterdag in de finale ging het allemaal iets minder vloeiend, maar de 72,6% was toch goed voor de 1e plaats en het kampioenschap. Gefeliciteerd Marlou!

 

  Video: "Gelders kampioen M1" Rekken 13 06 2016
   
  Video: "finale Gelders kampioenschap" Rekken

GREGWAARD

Gelders kampioen M1 2016

   
     
2016 GREGWAARD M1-kampioen kring Rivierengebied 2016
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Door de prachtige resultaten tijdens de selectiewedstijden voor de regiokampioenschappen zijn Marlou en GREGWAARD M1-Kampioen van Kring Rivierengebied geworden. Van de 6 starts werd 5 keer een 1e prijs behaald.

Gefeliciteerd Marlou!

 

GREGWAARD

M1-kampioen kring Rivierengebied 2016

   
     
2016 LENNOXWAARD Kampioen rijpaardveulens VWAV 2016
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

LENNOXWAARD boekt zijn eerste succes in zijn nog jonge leven, vandaag werd hij gehuldigd als Kampioen van de rijpaardveulens op de fokdag van fokvereniging VWAV in Dalem. De zoon van vader EL CAPONE en moeder WINTANA WAARD was weliswaar het jongste veulen aan de keuring, maar hij heeft maat, een fraai lichaam en hij beweegt met zeer veel ruimte, afdruk en takt door de baan. Een genot om naar te kijken en een belofte voor de toekomst.

LENNOXWAARD

Kampioen rijpaardveulens VWAV 2016

   
     
2016 IVARWAARD 2e bezichtiging KWPN Hengstenkeuring
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

De afgelopen 4 dagen was het weer feest voor de KWPN-paardenfokkers en liefhebbers, de Jaarlijkse hengstenkeuring in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch. Nr 465 IVARWAARD (DON TANGO X FLEMMINGH) kwam op zaterdag in de laatste groep aan de beurt en hij presenteerde zich met allure. Het mocht echter niet baten, het oordeel van de juryvoorzitter van de hengstenkeuringscommissie was duidelijk, “IVARWAARD (DON TANGO X FLEMMINGH), niet door naar de 3e bezichtiging”. De commissie vond het een fraaie hengst met een mooi front, maar hij zou meer berg-op moeten bewegen. Geen dekdienst voor IVARWAARD dus, maar wel een geweldige toekomst als sportpaard. Zadelmak is hij al en nu rustig verder trainen en dan zien we wel wat de toekomst brengt.

IVARWAARD

2e bezichtiging KWPN Hengstenkeuring

   
     
2016 GREGWAARD Kampioen L2 Indoor 2016 Kring Rivierenland
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Marlou de Ruyter en GREGWAARD zijn Kringkampioen in de L2. In de gezellige manege van Hippisch Centrum De Lingebrug in Zoelen werden vrijdagavond de kringkampioenschappen van Kring Rivierenland regio Gelderland georganiseerd. Marlou en GREGWAARD reden een ontspannen en nagenoeg foutloze proef die werd beloond met 215 en 217 punten en 72%. Ruim voldoende voor de overwinning in de L2 dressuur.

Top gereden Marlou, gefeliciteerd!

 

 
 
 
 
 

GREGWAARD

Kampioen L2 Indoor 2016 Kring Rivierenlanden

   
     
2015 GREGWAARD Winnaar van de Zilveren Roskam 2015
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Marlou de Ruyter en GREGWAARD zijn zondag 20 december winnaar geworden van de Zilveren Roskam. Jaarlijks organiseert RV De Roskam in Kapel Avezaath een 2 daags Kerstconcours, waarbij gestreden wordt om de Zilveren Roskam wisseltrofee. Na 2 duidelijke overwinningen in de L2 (66,7% en 68,3%) werden ze uitgenodigd voor de finale op zondagavond. Ook in de finale bleken ze van de 12 deelnemers met ruim 68% de hoogste score te hebben behaald en werden zo winnaar van de Zilveren Roskam 2015.
Proficiat Marlou!

 
 
 
 
 

GREGWAARD

Winnaar van de Zilveren Roskam 2015

   
     
2015 GREGWAARD Vice-kampioen Equisport Cup 2015
waardhoever, dressuurpaarden, fokkerij
 

Equisport Cup is een wedstrijd voor 3 en 4jr dressuurpaarden in Bergharen geörganiseerd door de afdeling Rivierengebied van KWPN Gelderland. Een ontzettend leuke wedstrijd,op een fijne accommodatie en super georganiseerd! Bij de 4jarigen mocht Gregwaard weer laten zien wat hij kan en dat deed hij dan ook door met 83,5 punt als 2e te eindigen. Bij de ereronde maakte hij het nog even spannend. Het was weer genieten, aldus Marlou.

 
 
 
 
 

GREGWAARD

Vice-Kampioen Equisport Cup 2015

   
     
2015 GREGWAARD Vice-kampioen President Dressage Cup 2015
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
 

Zondag werd voor de 4e keer de President Dressage Cup 2015 verreden, een kampioenschap voor 4 en 5 jarige dressuurpaarden georganiseerd door KWPN Zuid-Holland. Marlou de Ruyter kwam aan de start met GREGWAARD (v. FLORENCIO) en stond na de jurybeoordeling met 86,5 punt ruim aan kop. Het overrijden van de beste 3 paarden door Danielle van Mierlo werd gewaardeerd met 90 punten, wat uiteindelijk een 2e plaats overall opleverde.

Gefeliciteerd Marlou!

 
 
 
 
 

GREGWAARD

Vice-Kampioen President Dressage Cup 2015

   
     
2015 CARSTENWAARD wint Prix St. George Saumur (F) 2015
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
 

Op het internationale concours in Saumur heeft Stephanie de Frel haar internationale debuut met CARSTENWAARD in de Prix St. Georges met een overwinning gevierd. Hoewel de 8 jarige ruin van DON SCHUFRO de entourage best spannend vond, wist Stephanie hem super rond te sturen en reden ze naar de winnende score van 70,421%. Derhalve Wilhelmus voor Stephanie en CARSTENWAARD! De afsluitende Inter 1 Kür leverde met 71% een mooie 4e plaats op.

Gefeliciteerd Stephanie!

 
Video: CARSTENWAARD "Wilhelmus bij winst PSG" Saumur (F) 25-09-2015
 
Persbericht Horses: Zege voor Stephanie de Frel in Saumur
 
Persbericht Horses: Stephine de Frel sluit CDI Saumur af met vierde plaats

CARSTENWAARD

wint Prix St. George

Saumur (F) 2015

   
Persbericht De Paardenkracht: Mooie scores voor Stephanie de Frel
 
     
2015 CARSTENWAARD wint kür Inter 1 Outdoor Brabant 2015
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
 

Met dik 76% en 8% los van nr 2 waren Stéphanie de Frel en haar CARSTENWAARD de afgetekende winnaars van de Intermédiaire I kür in Outdoor Brabant. Volgens Stephanie: “Cas was fantastisch! Alles klopte gewoon, met losrijden voelde hij al heel fijn. Dit was een mooie voorbereiding op de internationale wedstrijd in Saumur over drie weken!” Stephanie rijdt CARSTENWAARD nu ongeveer een jaar lichte tour, maar merkt dat hij de laatste tijd hard vooruit gaat: “We zijn thuis wat met het Grand Prix-werk begonnen en daardoor wordt hij echt sterker, hij gaat er echt fijner van lopen. Hij wordt zooo stoer!”
Gefeliciteerd Stephanie! (foto’s Jessica Pijlman)

 
Persbericht: Stephanie de Frel in Inter I met megascore naar Kürwinst
 
Video: CARSTENWAARD "1e Inter 1 kür met 76,5%" Ourdoor Brabant 2015
 

CARSTENWAARD

wint kür Inter 1

Outdoor Brabant 2015

   
     
2015 CARSTENWAARD 4e plaats Nationaal Kampioenschap Lichte Tour 2015
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
 

Het Nederlands Kampioenschap Lichte Tour 2015 is zeer succesvol verlopen voor Stephanie en CARSTENWAARD. Op vrijdag werden ze nog 5e in de PSG met ruim 68% en op zaterdag zelfs 4e in de kür op muziek met bijna 72%. Dit leverde met 140.169 overall een prachtige 4e plaats op. Wij zijn ontzettend trots wat Stephanie en haar Cas samen bereikt hebben en hebben alle vertrouwen in de toekomst.

Gefeliciteerd Stephanie!

 
Video:Huldiging Stephanie en CARSTENWAARD 4e bij NK dressuur LT 2015
 

CARSTENWAARD

4e plaats bij Nationaal Kampioenschap

Lichte Tour Dressuur 2015

   
     
2015 CARSTENWAARD InterimWorx 2015
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
 

Tijdens de subtop wedstrijd in Delft wonnen Stephanie de Frel en haar CARSTENWAARD de kür op muziek met 72.5% en daarmee won zij de "InterimWorX" prijs. Een heel knappe prestatie, gefeliciteerd Stephanie!

 

CARSTENWAARD

Winnaar kür op muziek Inter 1

InterimWorX 2015

   
     
2014 JENGOWAARD Zuid-Hollands Kampioen dressuurpaarden
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
  Vrijdag 27 juni werd voor de 2e keer de Zuid-Hollandse Centrale Keuring van het KWPN in Strijen georganiseerd op het terrein van de Hippische Dagen Strijen. WINTANA WAARD’s zoon JENGOWAARD (FLORENCIO x JAZZ) werd hierbij uitgeroepen tot beste dressuurveulen. Commentaar van de jury: “JENGOWAARD straalt zeer veel ras uit, vooral in het hoofd. Daarnaast heeft hij een heel goed ontwikkelde schoft en schouderpartij. Hij beweegt met veel expressie en afdruk in de benen en daarnaast gallopeert hij ook nog eens gemakkelijk aan”. Hij verdiende met zijn optreden eveneens een ticket voor de Nationale Veulenkeuring in augustus in Ermelo.
 

JENGOWAARD (FLORENCIO x JAZZ)

Zuid-Hollands Kampioen

Dressuurveulens 2014

  Video: Voorbrengen JENGOWAARD
 
     
2014 CARSTENWAARD Vice-kampioen NK ZZZ
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
 

Stephanie en CARSTENWAARD winnen zilver tijdens de Nationale Kampioenschappen Dressuur in de klasse ZZ-zwaar in de nieuwe hal van het KNHS in Ermelo. Op zaterdag was er nog wat spanning tijdens de 1e proef, maar met ruim 67% en een 5e plaats werd wel selectie afgedwongen voor de afsluitende kür op muziek op zondag. Na een fijn gereden kür viel de score van ruim 68% wat tegen, maar dit werd alsnog gecorrigeerd naar een beter passende 72% en een 1e plaats. Overall leverde dit uiteindelijk een fantastische 2e plaats en zilver op!

Super gefeliciteerd Stephanie!

 
Video:1e ronde NK 2014 ZZZ 5e met 67,5% KNHS-centrum Ermelo
 
     
2013 CARSTENWAARD Vice-kampioen Subli-Cup
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard
  CARSTENWAARD is met Stephanie de Frel vice-kampioen Subli-Cup 2013 voor 6-jarige paarden geworden. Tijdens de zaterdag 28 december gehouden finale van de Subli-Cup in het KNHS-centrum in Ermelo, werd de 1e proef gewonnen met 85,6%. ’s Avonds bij de allesbeslissende 2e proef werd de combinatie met een miniem verschil van 0,2% 2e en daarmee vice-kampioen. Op bijgaande video is de sublieme 1e proef te zien. Stephanie gefeliciteerd met dit bijzonder fraaie resultaat!
 
Video:1e Proef finale Subli-Cup 2013
 
CARSTENWAARD Vice-kampioen
   
Subli-Cup 2013
   
   
Don Schufro x Jazz
   
     
2013 CARSTENWAARD Z2 Kampioen Zeeland
waardhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
 

Met een fantastische score van 70% door naar de finale en dan vervolgens met 68% in de proef en 75% in de kür Kampioen worden dat is grote klasse! Stephanie de Frel en CARSTENWAARD presteerden dit tijdens de Regiokampioenschappen Zeeland 2013.

Gefeliciteerd Stephanie!

 
 
 
     
     
     
CARSTENWAARD Z2 Kampioen
   
Zeeland 2013
   
   
Don Schufro x Jazz
   
   
2013 IRISSIS WAARD Zuid-Hollands Kampioen merrieveulens dressuur
waarhoeve, dressuurpaarden, fokkerij
  IRISSIS WAARD (v. FLORENCIO, m. WINTANA WAARD) treedt op geheel eigen wijze in de voetsporen van haar beroemde volle broer GREGWAARD. Afgelopen vrijdag 28 juni werd zij namelijk Kampioen van de Zuid-Hollandse merrieveulens dressuurgefokt. Tevens kreeg zij een uitnodiging voor de Nationale Veulen Keuring in Ermelo. In de finale moest zij haar meerdere erkennen in het beste dressuurgefokte hengstveulen van de keuring, maar in Ermelo beginnen we allemaal weer opnieuw en wie weet!
 
 
IRISSIS WAARD Zuid-Hollands Kampioen merrieveulens dressuur 2013
   
   
IRISSIS WAARD (Florencio x Jazz x Flemming)
   
     
2011 GREGWAARD Nederlands Kampioen Dressuurveulens 2011
waardhoeve, dressuurpaard, fokkerij  

Maar liefs vijftien dressuurgefokte veulens kwamen vanmiddag terug in de hoofdpiste van de KWPN-Paardendagen in Ermelo. Ze werden in de ochtenduren voorgeselecteerd in verschillende plaatsingsgroepen. Het ging tussen merrieveulen Giulilanta (Jazz x Flemmingh) van Emmy de Jeu uit Oosterstreek en het hengstveulen Gregwaard (Florencio x Jazz) van fokker L.S.M. van Rijn uit Nieuwland. Het was spannend maar de jury koos uiteindelijk voor het hengstveulen.

Gregwaard is een lang gelijnde verschijning, die zich in beweging met veel uitstraling laat zien. Fokker Luuk van Rijn sloeg het allemaal stralend gade. “Dit is echt fantastisch om mee te maken. Hier doe je het voor! Ik had thuis al heel veel vertrouwen in Gregwaard, maar je moet het natuurlijk altijd afwachten. Je weet tenslotte niet hoe de concurrentie het doet. Vanmorgen in de voorselectie liep hij al heel goed, maar dat doet ‘ie eigenlijk altijd. Het lopen gaat bij hem als vanzelf”, is de fokker enthousiast. Van Rijn heeft zijn hengstveulen inmiddels in gedeeld eigendom met Nico Witte uit Schijndel en De Dalhoeve in Wamel. En het doel is dus de hengstenopfok.

GREGWAARD Nedelands Kampioen Dressuurveulens 2011
 
 
Florencio X Jazz x Flemmingh
 
   
 
     
2011 ZEGERWAARD en Brigit Kampioen Hoefslag Dressuur Cup
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard  

Brigit van der Drift en ZO EFF (= ZEGERWAARD) hebben gisteren 30 november, op de openingsdag van Hippisch Hengelo 2011, op overtuigende wijze de finale van de Hoefslag Dressuur Cup 2011 gewonnen. De combinatie scoorde ruim 70% voor de Kür op Muziek op Z2-niveau en werd daarmee beste van de 6 finalisten.  Een fantastisch mooi resultaat!

Brigit gefeliciteerd!

 
Video: Brigit en ZO EFF winnen Hoefslag Cup 2011
 
 
Jazz x Flemmingh
   
   
   
     
2011 GREGWAARD Zuid-Hollands Kampioen Dressuurveulens
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard   GREGWAARD (FLORENCIO X JAZZ) veulen van WINTANA WAARD is vandaag tijdens de Centrale Keuring van Zuid-Holland in Heerjansdam uitgeroepen tot Overall Kampioen van de Dressuurveulens. Al tijdens de eerste presentatie kreeg hij als enige veulen applaus mee van het publiek toen hij na het opstellen voor de jury in beweging kwam. Prachtig in balans met veel afdruk en takt ging hij door de baan. Arie Hamoen, voorzitter van de jury, noemde GREGWAARD “een makkelijk kopnummer”. Tevens kreeg GREGWAARD een uitnodiging voor de Nationale Veulen Keuring in augustus in Ermelo.
Video: GREGWAARD kampioen dressuurveulens Zuid Holland 2011
 
   
   
2010 FLORIJNWAARD Zuid-Hollands Kampioen Hengstenveulens dressuur
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard   FLORIJNWAARD (VIVALDI X FLEMMINGH) is op 9 juli tijdens de Centrale Keuring van regio Zuid-Holland in Heerjansdam kampioen geworden van de hengstveulens in de dressuurrichting. Precies 4 weken oud en daarmee de jongste deelnemer aan de veulenrubrieken presenteerde hij zich fier aan de jury. Mooi gemodelleerd en met fantastische bewegingen ging hij door de baan, daarbij veel front makend en altijd bergop zowel in draf als in galop. Met een prachtig voorbeen en een goed ondertredend achterbeen liep hij naar het kampioenschap en een uitnodiging voor de Nationale Veulen Keuring in augustus in Ermelo. De lange voorbereidings-, reis- en wachttijd en de hoge temperatuur (+32 graden Celsius) eisten vervolgens zijn tol en tijdens het bepalen van de dressuurkampioen moest hij de eer laten aan het ruim 3 maanden oudere merrieveulen FIDALLISTO MH (v VIVALDI) en werd FLORIJNWAARD reservekampioen.
FLORIJNWAARD Zuid-Hollands
 
Kampioen Hengstenveulens dressuur
 
2010
   
   
Vivaldi x Flemmingh x Vincent
   
     
2010 SURONA en Sacha Indoor Kampioen Kring Merwede
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard   Op zaterdag 6 maart 2010 werden de jaarlijkse dressuur indoor-kampioenschappen van de Kring Merwede in Manege Buitenhorst in Oosteind verreden. Met 195 punten werd Sacha Sloof met SURONA (FLEMMINGH X VINCENT) 1e en daarmee Kampioen in de M2. SURONA, 8 maanden drachtig van VIVALDI, liet een hele constante, foutloze verrichting zien. Op een kleine hapering bij het achteruitgaan na, liep ze ontspannen door de proef, mooi bergop zowel in de draf als in de galop met goede verruimingen en veel takt en balans. 
 
Flemmingh x Vincent x Zaire
   
     
2009 ERBENWAARD VWAV Kampioen Rijpaardveulens
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard   Zaterdag 31 oktober zijn in de manege van HC Giessenlanderij in Noordeloos de jaarlijkse veulenkampioenschappen van de VWAV gehouden. VWAV staat voor vereniging van fokkers van warmbloedpaarden van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. De veulenkeuring is een opengestelde keuring voor alle bij het KWPN geregistreerde veulens geboren in 2009. Bij de rijpaardveulens werd na de beoordeling ERBENWAARD als tweede binnengeroepen, maar tijdens het rondstappen mocht hij alsnog een plaatsje opschuiven en zodoende werd hij kampioen van de rijpaardveulens 2009 van de VWAV. ERBENWAARD is een jonge ROUSSEAU x JAZZ, die volgens de jury; heel veel maat heeft, met lengte in het lichaam en die zich fantastisch presenteert als hij gaat bewegen, met een uitstekende stap en een droom van een draf en dito galop.
Rousseau x Jazz x Flemmingh
   
     
2009 ELEWAARD Zuid-Hollands Kampioen Dressuurveulens
waardhoeve, fokkerij, dressuurpaard   Tijdens de Centrale Keuring van Zuidholland in Heerjansdam dd 27-07-09 is ELEWAARD (v. VIVALDI uit SURONA elite v. FLEMMINGH) na het behalen van het kampioenschap van de hengstveulens dressuurrichting uitgeroepen tot overall veulenkampioen dressuurrichting en tevens uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring in Ermelo in augustus. Commentaar van de jury: een goed gelijnd veulen, dat zich extra presenteerde in draf.
 
     
waardhoeve dressuurpaarden fokkerij
Successen
waardhoeve dressuurpaarden fokkerij
waardhoeve dressuurpaarden fokkerij